1. Slachtoffer in verbrande auto is 20-jarige Rotterdammer, spullen gevonden voor maken drugs

    Slachtof­fer in verbrande auto is 20-jarige Rotterdam­mer, spullen gevonden voor maken drugs

    Het slachtoffer dat in een uitgebrande auto in een schuur in Berkel en Rodenrijs is gevonden, is een 20-jarige Rotterdammer. Een 13-jarige jongen vond maandagochtend het verkoolde lichaam op de achterbank van de kleine auto. Ongeveer op hetzelfde tijdstip meldde een familielid het slachtoffer als vermist. Dat maakte een snelle identificatie mogelijk. In de schuur zijn spullen gevonden voor het maken van drugs.
    Rotterdam, Berkel en Rodenrijs
  1. Litouwen wil dienstplichtigen terugsturen, dierentuin brengt pauwen naar het front: ‘Geschenk uit het hart’
    LIVE Oorlog Oekraïne

    Litouwen wil dienst­plich­ti­gen terugstu­ren, dierentuin brengt pauwen naar het front: ‘Geschenk uit het hart’

    Litouwen bekijkt of het Oekraïense mannen tussen de 25 en 60 jaar kan terugsturen naar hun vaderland, zodat ze kunnen dienen in het leger. Dat moet echter wel op Europees niveau worden geregeld, zegt de president. En een actie van een Russische dierentuin levert gefronste wenkbrauwen op. Het stuurde twee pauwen naar het front, als hart onder de riem van soldaten. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne en de situatie in Rusland in dit liveblog.
  2. Deal of geen deal met Hamas, Israël valt hoe dan ook Rafah binnen, zegt Netanyahu
    LIVE Midden-Oosten

    Deal of geen deal met Hamas, Israël valt hoe dan ook Rafah binnen, zegt Netanyahu

    Israël zal de stad Rafah in het zuiden van Gaza sowieso binnenvallen om Hamas te elimineren, met of zonder staakt-het-vuren en overeenkomst over de vrijlating van gegijzelden. Dat zei premier Benjamin Netanyahu dinsdag, meldt persbureau Reuters. Egypte zei dinsdag hoopvol te zijn over het staakt-het-vurenvoorstel in Gaza dat vertegenwoordigers van Hamas hebben meegenomen uit Caïro. Egyptische inlichtingendiensten verwachten binnen twee dagen een respons van de Palestijnse organisatie. Volg alle ontwikkelingen over het Midden-Oosten in ons liveblog.