Recept van Roy

Lamsburger met verse gebakken friet en komkommer slaatje

Smaakvol en ideaal voor na een dag werken op de boerderij. Dit is de burger die Roy graag maakt na een dag werken op de boerderij. Het lamsvlees is afkomstig van de eigen lammeren. Roy haalt de groente bij de lokale groente boer en de aardappelen komen van de teler uit de buurt.

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediƫnten voor 3 personen :

  • 300 gram lamsgehakt ( 1 verpakking te koop in de boerderij winkel)
  • 1/2 courgette
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • 800 gram frietaardappelen
  • 1/4 bos tijm
  • 1/4 bos rozemarijn
  • 1/2 theelepel Ras el Hanout
  • 1 theelepel zout
  • 1 1/2 theelepel gemalen komijzaad
  • 3 hamburge buns
  • barbecue saus
  • 1 eetelpel mosterd
  • 10 eetlepels olijfollie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • olijfolie
  • peper en zout van de molen

Bereidingswijze

Verwarm de frituur voor op 150 graden Celsius. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Schil en was de aardappelen en snij ze tot frieten en bak ze voor gedurende 5 minuten op 150 graden Celsius.

Stort het gehakt in een schaal en meng met de Ras el Nout, komijn en zout en maak ze tot burgers laat ze verder rusten in de koelkast.

Snij de courgette en komkommer in vieren en verwijder de waterige zaadlijsten. Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Maak dunne plakken van de courgette en de paprika op de mandoline. Schik ze op een baakplaat met bakpapier. Rits de blaadjes van de tijm en rozemarijn en hak ze grof. Strooi ze over de bakplaat en beschenk royaal met olijfolie.

Snij de komkommer julienne en zet apart in een schaal.

Maak van de rode ui dunne plakken op de mandoline.

Doe de mosterd en de witte wijn azijn zijn in een kom. Meng met een garde en klop de olijfolie eronder. Je krijgt nu een lobbige massa. Roer als laatste de honing erdoor heen en kruid af met peper en zout van de molen.

(afwerking )

Draai de frituur naar 180 graden Celsius. Schuif de bakplaat in de oven voor 10 minuten. Zet een grillpan op het vuur en laat de pan heet worden. Haal de burgers uit de koeling en bak 3 minuten aan beide zijde. Bak de friet af in de frietuur voor ongeveer 5-6 minuten. Snij de buns open. Begin met een lepel barbecue saus, dan de ui, hamburger, paprika en courgette leg daarboven op de bun en steek er een mooie prikker doorheen om alles ‘netjes’ bij elkaar te houden. Voeg de dressing bij de komkommer en schik de salade samen met de frietjes op een bord.

Wintersluiting

Onze geiten krijgen een lammetje en dat betekent dat de melk naar de lammetjes toe moet en we even geen melk hebben om geitenkaas van te maken. Tot zaterdag 30 december 2022 is onze boerderijwinkel open. Van woensdag 3 januari 2024 t/m woensdag 28 februari 2024 is de winkel gesloten. We verkopen weer geitenkaas vanaf vrijdag 1 maart 2023

Kerst met Pollehof

Mijn favoriete week van het jaar komt eraan. Een week gevuld met lekker eten, lieve gasten en wij wensen onze klanten een fijne jaarwisseling toe.

Keep it simple “

Dat is mijn “geheime ingrediĆ«nt” voor een geslaagde kerst. Goed en kwalitatief eten zorgt ervoor dat je veel tijd met je gasten kunt doorbrengen aan de eettafel en niet gestrest in de keuken staat. Ik kies dan altijd voor gerechten met een langere bereidingstijd of die ik van te voren al klaar kan maken. Denk aan een kaasplank of een gevulde rollade en een nagerecht kun je makkelijk 1 of 2 dagen van te voren al bereiden.

favoriete week

Traditie getrouw sluiten wij altijd het jaar af in “style”, we vragen om het personeel en de cliĆ«nten op hen “Paasbest” te komen. In plaats dat we onze witte polo dragen, zijn we deze dagen altijd wat chiquer gekleed. Het is een bijzonder maand en dat willen we graag laten zien. Het is ook de laaste maand van het jaar dat we open zijn. Klanten zeggen we gedag, voorzien we van een “winter voorraad” aan kaas, vlees en andere lekker producten van de boerderij.

Nadat de winkel is gesloten begin ik traditie getrouw met het “trekken” van bouillon. Een proces wat lang duurt en waarmee ik langzaam in de “rust modus” kom nar een lang jaar werken. Verder zorg ik ervoor dat alle basis bereidingen aanwezig zijn in huis. Naast bouillon maak ik een gastrique, vries ik alvast deeg in voor vlaaien en taarten en zorg ik dat alle basis ingrediĆ«nten in huis zijn. Denk dan aan chocolade, room, boter, bloem, aardappelen, melk, kaas, eieren, witte wijn en rijst. Met deze ingrediĆ«nten kan ik in een handomdraai een avond gevulde maaltijd op tafel zetten. Denk bijvoorbeeld aan een kaasplank of een veloutĆ© als voorgerecht. Als hoofdgerecht een lamskroon met kruidenkorst, een gevulde risotto of een varkensrollade met mosterd- room- saus. Afsluitend met een snelle chocolade soufflĆ©, een perentaart of een kwarktaart uit de oven.

Laatste week van het jaar

December is tevens ook de laatste maand dat de winkel open is. In januari en februari is de boerderijwinkel gesloten. In maart gaan we weer open. Onze fysieke winkel is dan wel gesloten, maar ik kijk erna uit om dit jaar u van goede producten te voorzien uit onze webwinkel. We gaan onze uiterste best doen om producten met de thuisbezorgservice in heel Zeeland en Noor-West -Vlaanderen te bezorgen. Woont u in een ander regio dan gaat het over de post.

Ik wens u een fijne kerst met heel veel lieve mensen toe.

Groet.,

Roy Pollemans, Geitenboer

Lammetjes kijken

U bent weer van harte welkom om een bezoek te brengen aan onze boerderij. Het is mogelijk om weer in de stal te kijken bij de geiten en te genieten van het boerderij leven op ons boerderij terras. 

Dit kan allemaal op woensdag, vrijdag en zaterdag met mooi weer, dus als het niet regent en de temperatuur boven de 12 graden Celsius komt.

Wintersluiting

Onze geiten krijgen een lammetje en dat betekent dat de melk naar de lammetjes toe moet en we even geen melk hebben om geitenkaas van te maken. Tot zaterdag 31 december 2022 verkopen wij geitenkaas. Van woensdag 4 januari 2023 t/m zaterdag 25 februari 2023 is de winkel gesloten. We verkopen weer geitenkaas vanaf woensdag 1 maart 2023

Lammetjes kijken

U bent weer van harte welkom om een bezoek te brengen aan onze boerderij. Het is mogelijk om weer in de stal te kijken bij de geiten en te genieten van het boerderij leven op ons boerderij terras.

Dit kan allemaal op woensdag, vrijdag en zaterdag met mooi weer, dus als het niet regent en de temperatuur boven de 12 graden Celsius komt.