1. Welk drinken is het gezondst bij je ontbijt? ‘Dit drinken op lege maag verhoogt je stofwisseling met 30%’
    PREMIUM

    Welk drinken is het gezondst bij je ontbijt? ‘Dit drinken op lege maag verhoogt je stofwisse­ling met 30%’

    De ene zweert ‘s ochtends bij een kopje koffie, de andere gaat standaard voor matcha op de nuchtere maag. Maar welke drank helpt je stofwisseling het best? En uit wat haal je het meeste energie? Diëtist Michaël Sels zet 6 populaire dranken op een rijtje, van water tot fruitsap, en bespreekt waar je de beste voordelen uithaalt bij het ontbijt. ,,Hiermee voel je jezelf energieker én het verbetert je alertheid doorheen de dag.”
  1. ‘Getreuzel van Navo heeft impact op slagveld’, zegt Stoltenberg, Rusland claimt nieuwe verovering
    LIVE Oorlog Oekraïne

    ‘Getreuzel van Navo heeft impact op slagveld’, zegt Stolten­berg, Rusland claimt nieuwe verovering

    Navo-baas Jens Stoltenberg geeft aan de Oekraïners toe dat de Navo-leden hun beloften van militaire hulp de afgelopen maanden niet zijn nagekomen. Hij belooft dat stroom wapens en munitie nu weer zal toenemen. Het Russische ministerie van Defensie heeft maandag geclaimd dat het Russische leger het dorp Semenivka, in de buurt van Avdijivka in het oosten van Oekraïne, heeft veroverd. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne en de situatie in Rusland in dit liveblog.
  2. Groot koningsdagfestival is mikpunt van kritiek: ‘Jullie zouden je moeten schamen!’
    loveland

    Groot koningsdag­fes­ti­val is mikpunt van kritiek: ‘Jullie zouden je moeten schamen!’

    Hutjemutje op elkaar dansen, duwen en trekken bij de kluisjes en onmogelijk lang wachten op een drankje of om überhaupt binnen te komen. Het koningsfestival Loveland in Amsterdam verzandde afgelopen zaterdag volgens bezoekers in een ongeorganiseerde chaos. Loveland Events benadrukt dat het zich aan de vergunning heeft gehouden en dat er niet te veel kaarten zijn verkocht, maar dat het door 'een samenloop van omstandigheden’ kwam. De gemeente Amsterdam ontkent dat er sprake was van onaangekondigde beveiligingsmaatregelen.
    Amsterdam
  3. Nieuw voorstel: wapenstilstand van veertig dagen en uitruil tussen gevangen en gijzelaars
    LIVE Midden-Oosten

    Nieuw voorstel: wapenstil­stand van veertig dagen en uitruil tussen gevangen en gijzelaars

    In het jongste voorstel voor de oorlog in de Gazastrook staat een wapenstilstand van veertig dagen en de vrijlating van potentieel duizenden Palestijnse gevangenen in ruil voor de vrijlating van Israëlische gijzelaars. Israël maakt zich zorgen dat het Internationaal Strafhof mogelijk arrestatiebevelen gaat uitvaardigen tegen regeringsfunctionarissen vanwege de oorlog tegen Hamas. Volg alle ontwikkelingen over het Midden-Oosten in ons liveblog.

Middelburg

Je eigen regio wordt opgehaald